Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Cibuľové bravčové stehno
Suroviny: 600 g bravčového stehna, 500 g cibule, olej, kečup, ocot, sojová omáčka, 0,5 l bieleho vína, cukor, soľ.
Postup: Mäso pokrájame na rezance a rozdelíme na 3 časti. Na panvici rozpálime trocha oleja a každú časť mäsa prudko opečieme. Prekladáme do hrnca. Na výpeku osmažíme na rezance pokrájanú cibuľu do ružova a vylejeme na mäso. V miske si zmiešame 4 lyžice oleja, 3 lyžice kečupu, 1 lyžicu octu, 2 lyžice sojovej omáčky, lyžicu cukru, O,5dcl vína, 5 lyžíc vody a štipku soli. Pomiešame, vylejeme na mäso a pomaly udusíme do mäkka. K jedlu sa hodí ryža.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.