Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Sedliacke bôčikové závitky
Suroviny: 600 g bravčového bôčika, 4 údené klobásky, 1/2 kg kyslej kapusty, masť, hladká múka, korenie, sladká paprika, soľ
Postup: Mäso nakrájame na 8 plátkov a naklepeme. Vyklepané plátky posolíme, okoreníme a na každý dáme kopček kyslej kapusty.Klobásy pokrájame na hrubé rezance a pokladieme na kapustné kopčeky. Mäso stočíme na závitky a previažeme. Opražíme dookola na masti a dáme podliate vodou dusiť. Poprášime múkou a paprikou, podľa potreby ešte podlejeme a dodusíme. Hotové podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.