Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Pastiersky plameň
Suroviny: 100 g bravčového mäsa, 100 g údenej prerastenej slaninky, 100 g šampiňónov, 150 g sterilovaného leča, 100 g cibule, 4 strúčiky cesnaku, korenie, mletá paprika, kečup, 3 feferónky, olej
Postup: Mäso pokrájame na hrubšie rezance, cibuľu a šampiňóny na plátky. Na väčšej panvici zohrejeme trocha oleja a pridáme pokrájanú slaninku. Na opraženú slaninku dáme mäso, ochutíme korením, soľou a posekaným cesnakom. Za stáleho miešania opekáme. Keď je mäso skoro mäkké, pridáme pokrájanú cibuľu, šampiňóny, aj feferóny a ešte 5 minút pražíme. Pridáme lečo, zaprášime mletou paprikou a zjemníme lyžicou kečupu. Podávame s ryžou a kápiou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.