Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zbojnícka krkovička
Suroviny: 1 kg bravčovej krkovičky, 1 kg zemiakov, 4 cibule, korenie soľ, mletá paprika, rasca, mlieko, olej
Postup: Z krkovičky nakájame hrubšie rezne a naklepeme. Pekáč dobre vymastíme olejom a rezne naukladáme na celú plochu pekáča. Potom ich posolíme, pokoreníme a poprášime paprikou. Cibuľu pokrájame na kolieska a rozložíme na mäso. Očistené zemiaky pokrájame na plátky a rozložíme na cibuľu. Posolíme, pokvapkáme olejom a porascujeme. Nakoniec všetko polejeme mliekom a povrch poprášime paprikou.Dáme piecť do rúry pri 200 stupňoch asi 1 hodinu.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.