Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Bravčové rezne "Vrchár"
Suroviny: 600 g bravčového stehna, soľ, korenie, olej
Na náplň: 1OO g mletého pliecka, 1 rožok, 100 g prerastenej údenej slaninky, 100 g údeného syra, 1 cibuľa, 50 g šampiňónov, mletá sladká paprika korenie, soľ
Postup: Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme a opečieme na oleji. Podlejeme a dusíme skoro do mäkka. Podľa potreby podlievame. Zmes na náplň pripravíme z mletého pliecka, namočeného a vytlačeného rožka. Pridáme na kolieska pokrájanú cibuľu, scedené šampiňóny a slaninku pokrájanú na kocočky. Dochutíme korením, soľou, paprikou a premiešame. Udusené rezne preložíme na olejom vymastený pekáč. Na každý rezeň položíme kopček plnky a prikryjeme plátkom syra. Dáme zapiecť do rúry asi na 15 minút. Podávame so zemiakmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.