Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Starodávna lahôdka
Suroviny: 500 g sviečkovice, 3 lyžice horčice, 3 žĺtky z vajec, 1 postrúhaná cibuľa, 1/2 lyžičky korenia, 2 lyžice masla, soľ, 1 kg zemiakov, olej, 2 cibule, 150 g oravskej prerastenej slaniny
Postup: Mäso nakrájame na 1 cm hrubé rezance, zmiešame s horčicou žĺtkami, nastrúhanou cibuľou a korením. Na rozpustenom masle dáme opiecť a posolíme. Na druhej panvici opekáme do zlatova koliečka zemiakov. Hotové zemiaky preložíme do misy. Slaninku pokrájame a opečieme do chrumkava. Preložíme na zemiaky. Vo výpeku zo slaniny osmažíme na pásikky pokrájanú cibuľu, pridáme opečené zemiaky a ochutíme korením a soľou. Chvíľu podusíme až zemiaky omäknú. Dáme na tanier, priložíme porciu opečeného mäsa apodávame s čalamádou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.