Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Umyté kura osolíme, okoreníme aj z vnútra. Položíme na pekáč a poobaľujeme tenkými plátkami slaninky. Karotku aj cibuľu pokrájame na tenké kolieska a nasypeme okolo kurčaťa. kúsky masla pokladieme na rozloženú cibuľu a karotku, jemne podlejeme vodou a upečieme v rúre do mäkka. Z trošky masla a múky si upražíme žltú zápražku, pridáme mletú papriku apodlejeme kyslou smotanou. Dobre rozhabarkujeme a za stáleho miešania ešte prevaríme. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Porcie upečeného kurčaťa na taniery polejeme výpekom, podlejeme omáčkou a obložíme uvarenými scedeými slivkami a hrozienkami. Podávame s dusenou ryžou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.