Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: 1 cibuľu pokrájame nadrobno a speníme na masti. Pridáme na kúsky pokrájané mäso a prudko poopekáme. Posolíme, okoreníme a podlejeme vývarom. Dusíme prikryté asi 20 minút. Papriky očistíme a pokrájame na rezance. Rajčiny sparíme, olúpeme a pokrájame na osminky. Feferónky posekáme na kúsky. Všetku pripravenú zeleninu pridáme k mäsu a dodusíme do mäkka. Krátko pred dovarením pridáme podľa chuti kečup a druhú cibuľu, pokrájanú na kolieska. Premiešame a podávame horúce s chlebom alebo pečivom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.