Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Červená čiapočka
Suroviny: 250 g teľacieho mäsa, /môže byť aj bravčové plece/, 250 g údeného mäsa, 1 cibuľa, 2 lyžice masla, 3 vajcia, 50 g syra eidam, 10 rajčín, 3 dl smotany, 2 dl bieleho vína, mleté nové a čierne korenie, soľ, strúhanka, petrželová vňať
Postup: Všetko mäso si pomelieme. Jemne nakrájanú cibuľu speníme na masle, pridáme pomleté mäsá, podlejeme vodou a dusíme. občas pomiešame a podlejeme. Udusíme do mäkka. K udusenému mäsu pridáme 2 natvrdo uvarené vajcia, pokrájané na kocky. Do zmesy vyklepneme 1 vajce, pridáme postrúhaný syr, osolíme, okoreníme a zahustíme strúhankou. Všetko dobre premiešame a tvarujeme úhľadné guľky. Na vymastený pekáč pokladieme vytvorené guľky. Každú guľku zakryjeme polovičkou čiastočne vydlabanej rajčiny. Do smotany zamiešame na jemno posekanú vňať a víno. Podlejeme okolo guliek a zapečieme.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.