Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Teľacia hruď na borievkach
Suroviny: 500 g teľacej hrude, 50 g údenej slaniny, 1 cibuľa, soľ, masť, hladká múka, 10 guličiek potlčených borievok
Postup: Hruď vykostíme a prešpikujeme pásikmi slaniny. Osolíme a posypeme borievkami. Na pekáči roztopíme 2 lyžice masti a vložíme mäso. Posypeme na kolieska pokrájanou cibuľou a podlejeme vodou. Prikryté pečieme v rúre do mäkka. Počas pečenia podlievame a mäso prelievame výpekom. Hotové mäso vyberieme a pokrájame na plátky. Výpek zaprášime múkou a prevaríme. Podlľa potreby môžeme zriediť vodou. Prevarenú šťavu prelievame na mäso a podávame s ryžou. Na každú porciu ryže položíme lyžicu čučoriedok.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.