Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kežmarské obložené rezne
Suroviny: 600 g teľacieho stehna, 100 g salámy, kápiová- parížská, 100 g steriľovanej fazuľky, 100g syra-eidam, karí korenie, olej
Postup: Z mäsa narežeme rezne, osolíme, naklepeme a opečieme na oleji z oboch strán. Opečené rezne preložíme na pomastený pekáč. Vo výpeku osmažíme na rezance pokrájanú salámu a scedenú fazuľku. Zmes pokladieme na rezne, pokoreníme s karí a zakryjeme plátkami syra a dáme prudko zapiecť. Keď sa syr začne roztekať, podávame s opečenými zemiakmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.