Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Srnčie rebierka po honelnícky
Suroviny: 800 g srnčieho chrbta, 2 cibule, masť, 100 g šampiňónov, korenie, soľ, cukor, 1 dcl červeného vína, citrón, múka
Postup: Mäso odblaníme, pokrájame na rebierka a okraje narežeme. Potom ich osolíme, okoreníme a mierne neklepeme. Pripravené mäso opečieme prudko z oboch strán na masti a vyberieme. Na výpeku si opražíme cibuľu, pokrájanú na plátky. Pridáme plátok citróna a trocha cukru. Podlejeme horúcou vodou a vložíme naspäť opražené rebierka. Prikryté dusíme do mäkka. Pred dodusením pridáme plátky šampiňónov, víno a zátrepku hladkej múky. Ešte krátko prevaríme. Hotové jedlo dochutíme soľou, korením, cukrom a citrónom. Podávame s ryžou a varenými zemiakmi. Obložíme hojne zeleninou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.