Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Bažant na slaninke
Suroviny: 1 bažant, 100 g údenej slaninky, soľ, masť, cibuľa, pár zrniek borievok, celé nové i čierne korenie
Postup: Bažanta dobre očistíme a opálime zbytky peria. Dôkladne opláchneme a posolíme. Prešpikujeme pásikmi slaniny. Na masti si opražíme zvyšnú slaninu a nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme celé koreniny. Bažanta dáme na pekáč a polejeme koreninovým výpekom. Podlejeme horúcou vodou a prikrytého pečieme v rúre. Občas mäso polievame výpekom a prilievame vodu. Keď je bažant mäkký, tak ho odokrytého dopečieme do zlatova. Polievame už len výpekom. Porcie bažanta ozdobíme kolieskom citróna a polejeme výpekom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.