Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Podtatranský rezeň
Suroviny: 800 g bravčového stehna, 200 g údenej klobásy, 2 cibule, 200 g údenej slaniny, masť, mletá paprika, korenie, soľ, múka
Postup: Z mäsa narežeme 4 veľké rezne. Rezne naklepeme, okoreníme a osolíme. Na pripravené rezne uložíme koliečka klobásy, kocočky slaniny a na prúžky pokrájanú cibuľu. Rezne preložíme, zaklepneme okraje a zopneme špáradlom. Rezne opečieme na masti do zlatova. Výpek poprášime múkou, osmažíme, pridáme mletú papriku a zalejeme vodou. Prevaríme a precedíme. Z mäsa odstránime všetky špáradlá a polejeme šťavou. Podávame s opečenými zemiakmi a zeleninou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.