Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Horárske závitky
Suroviny: 400 g bravčového stehna, 100 g oravskej slaniny, 2 vajcia, 3 cibule, 400 g kelu, korenie, soľ, masť, strúhanka, hladká múka
Postup: Mäso narežeme na rezne, posolíme a naklepeme. Slaninku si okrájame na rezančeky, osmažíme, pridáme 2 cibule pokrájané na prúžky a pokrájaný kel. Spolu všetko posmažíme a ochutíme soľou a korením. Nakoniec primiešame rozšľahané vajcia a dosmažíme. Túto zmes zahustíme lyžicou strúhanky. Zmesou naplníme rezne, stočíme do závitkov a zopneme špáradlom. Poslednú cibuľu pokrájame nadrobno a na masti na tmavšie osmažíme. Zalejeme vodou a vložíme pripravené závitky. Zakryté udusíme do mäkka. Šťavu dochutíme a poprášime múkou. Krátko prevaríme a prelievame cez závitky. Podávame s dusenou ryžou a zeleninovým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.