Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Tatranské hromy blesky
Suroviny: 300 g chudej hovädziny, 300 g bravčového bôčika, 1 suchý rožok, 1 veľká cibuľa, 2 vajcia, korenie, mletá paprika, majorán, 4 strúčky cesnaku, soľ, masť, sterilované baranie rohy, múka
Postup: Všetko mäso, cibuľu a cesnak pomelieme. Do pomletého mäsa vyklepneme vajcia, osolíme, okoreníme a pridáme papriku na farbu. Rožok nastruháme na hrubšom strúhadle. Všetko dôkladne premiešame a tvarujeme guľky, veľkosti pinpongovej loptičky. Guľky oprášime v hladkej múke a na masti opečieme do červena. Upečené guľky dáme na papier odkvapkať. Stredavo napichujeme na špajle s baraními rohmi. Podávame so zemiakovou kašou alebo varenými zemiakmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.