Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Plnená panenka v kabátiku
Suroviny: Väčšia bravčová panenka, lístkové cesto.
Suroviny na plnku: 300 g bravčového pliecka, 3 vajcia, sladká smotana, korenie soľ, trocha koňaku, masť, horčica, šampiňóny
Postup: Mleté mäso a vajcia osolíme, okoreníme, prilejeme koňak a dobre zamiešame. Panenku posolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Pripravenú panenku orestujeme na masti do červena. Lístkové cesto rozvaľkáme a naň rozotrieme mäsovú zmes. Na okraj položíme opečenú panenku a opatrne zroľujeme ako roládu. Pekáč vymastíme a položíme roládu.Povrch pomastíme vajcom a pečieme asi 20 minút.Na panvici, kde sme restovali panenku, opražíme šampiňóny a zalejeme smotanou. Ochutíme korením, horčicou a prilejeme výpek z pekáča. Necháme trocha prevariť. Panenkovú roládu pokrájame na kolieska a prelejeme omáčkou. Podávame so zemiakovou kašou a hojne obložené dusenou zeleninou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.