Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Sviečková podľa horolezcov
Suroviny: 600 g hovädzieho mäsa /orech-stehno/, 2 mrkvy, 1/2 zeleru menší kaleráb, 2 cibule, celé čierne a nové korenie, mleté čierne korenie, 3 bobkové listy, hladké múka, ocot, masť, sladká smotana kryštáľový cukor, troška vegety
Postup: Mäso prudko opečieme na masti a vyberieme. Do výpeku dáme osmažiť na kocočky pokrájaný zeler, mrkvu a kaleráb. Do osmaženej zeleniny pridáme koreniny, nadrobno pokrájanú cibuľu, osolíme a dáme naspäť mäso. Všetko spolu udusíme do mäkka. Z cukru si pripravíme trocha karamelu a pridáme ku zelenine. Ked je už mäso mäkké, tak ho vyberieme. Vyberieme aj bobkové listy. Zeleninu si rozmixujeme, prilejeme svetlú zápražku z múky a smotanu. Necháme prevariť a dochutíme soľou, octom a mletým korením. Mäso narežeme na plátky a prelievame s omáčkou. Podávame so žemlovou knedľou
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.