Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Pltnícke mäso "Dunajec"
Suroviny: 500 g hovädzej nožiny, 1 veľká cibuľa, 2 strúčky cesnak, 100 g údenej slaninky, 2 páry spišských párkov, korenie, vegeta, mletá paprika, soľ, 1 feferónka
Postup: Mäso nakrájame na kocky, 2x2 cm. Slaninu nakrájame nadrobno a osmažíme do červena. Pridáme pokrájanúm cibuľu a cesnak na tenké plátky. Opražíme za stáleho miešania do sklovita. Pridáme mäso, korenie, vegetu a papriku. Miešame a restujeme, kým mäso nepustí šťavu. Potom trocha podlejeme vodou a prikryté dáme dusiť. Občas pomiešame a dolejeme vodu. Keď je mäso mäkké, môžeme ešte dochutiť soľou a pridať rozpučenú feferónku. Párky pokrájame na tenké kolieska, pridáme k mäsu a trocha povaríme. Podávame na spôsob guláša, s cestovinou alebo haluškami.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.