Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Kelové listy sparíme vo vriacej vode a necháme schladnúť. Panenku ochutíme vegetou, grilovacím korením a opečieme na oleji. Kelové listy uložíme tesne vedľa seba, posypeme parmezánom, potom pokladieme plátky šunky a položíme opečené mäso. Stočíme do rolky a previažeme niťou. Prikryté necháme podusiť. Na výpek z panenky, vložíme kúsok masla, nadrobno pokrájanú cibuľu a osmažíme. Potom pridáme nakrájané šampiňóny a vopred namočené sušené huby. Všetko spolu podusíme a ochutíme tymianom a vegetou. Prilejeme smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali lyžicu hladkej múky. necháme prevariť
a dochutíme soľou. Panenku pokrájame na hrubšie plátky, podlejeme omáčkou a podávame s drobnými zemiakmi ktoré sme varili v šupke.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.