Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Karlovarský knedlík
Obmenou klasickéj žemľovej knedle sú karlovarské knedlíky. Poznáme variantu jednoduchú a bohatšiu. Suroviny: 200 g na kocky nakrájaných rožkov, 2 vajcia 200 ml mlieka, 100 g hrubej múky, nasekaná petržlenová vňať, soľ, muškátový kvet. Na bohatšiu variantu pridáme 100 g na kocočky nakrájanej šunky.
Postup: Na kocky pokrájané rožky dáme do misy, prelejeme ich s 2 dcl mlieka. Oddelíme si z vajec žĺtka a pridáme ich k rožkom. Ďalej pridáme múku, osolíme a primiešame nasekanú petrželku a štipku muškátového kvetu. Zmes premiešame a poprípade pridáme nasekanú šunku. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zvoľna ho zapracujeme k ostatným surovinám. Z takto pripraveného cesta utvoríme bochník, ktorý zabalíme do plátenej utierky (handričky), alebo do potravinárskej fólie a vložíme do vriacej vody a varíme približne 15-20 minút.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.