Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Sviečkovú narežeme na hrubšie plátky a naklepeme. Trocha mäsa si necháme a posekáme na kúsky. Z nasekanej vňate, kúskov mäsa, posekanej cibule, nastrúhanej citrónovej kôry, sardeliek, kapár, kyslej smotany, vajec, soli a korenia si zamiešame plnku. Plátky mäsa naplníme plnkou, preložíme a zopneme špáradlami. Dáme na horúci olej prudko opiecť z oboch strán. Na výpeku orestujeme pokrájanú slaninku, nadrobno posekanú cibuľu a zalejeme vínom. Na tento základ položíme opečené taštičky z mäsa a ešte na 15 minút
dáme podusiť. Podávame s varenými zemiakmi a posypeme vňaťou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.