Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Kurča umyjeme a rozporcujeme. Porcie osolíme, okoreníme a opečieme zo všetkých strán na rozpálenom oleji. Opečené odložíme a na výpeku opečieme tenké plátky slaniny a pokrájanú cibuľu. Do opečeného základu vrátime porcie kurčaťa a ochutíme. Pridáme cukor, 2 bobkové listy, 3 strúčky cesnaku, citrón rozkrojený na štvrťky, kocku bujónu, vegetu, víno a dusíme asi 30 minút. Potom pridáme scedené šampiňóny, koňak a ešte 5 minút necháme podusiť. Podávame so žemlovou knedľou a ozdobíme čučoriedkovým kompótom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.