Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zapečené kuracie stehienka
Suroviny: 600 g kuracích stehien, zemiaky, kyslá smotana, korenie, 150 g tvrdého syra.
Na marinádu: olej, tymian, cesnak a soľ
Postup: Stehná prekrojíme a vykostíme. Z oleja, soli, tymianu a roztlačeného cesnaku si vymiešame kašičku. Vykostené stehná dáme do marinády, na niekoľko hodín. Namarinované stehná preložíme do pekáča a kolieskami zemiakov. Zemiaky pokvapkáme marinádou a dáme piecť asi na 30 minút. Potom posypeme postrúhaným syrom, všetko prelejeme smotanou a ešte zapečieme asi 15 minút. Servírujeme so zeleninovým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.