Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Pečené syrové kapsy
Suroviny: 400 g tvrdého syra, 2 zelené papriky, 5 rajčín, 2 cibule, 200 g šampiňónov, 5 vajec, múka, soľ, olej
Postup: Syr pokrájame na 8 plátkov, obalíme v rozšľahanom vajci a hladkej múke. Opečieme na troške oleja. Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme plátky šampiňónov a podusíme. Na pekáč položíme 4 plátky vypraženého syra, na syr naložíme na koliečka pokrájané papriky a rajčiny. Navrch naložíme podusené šampiňóny a pozakrývame ostatnými syrmi. Dáme do horúcej rúry zapiecť. Syr by sa mal zlepiť do kapies. Podávame s opekanými zemiakmi a tatarkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.