Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zapečené baklažány "Niva"
Suroviny: 2 menšie baklažány, 5 rajčín, olej, kečup, 1 smotana, 1 vajce, 100 g tvrdého syra, 100 g nivy, posekaná vňať, pažítka, soľ, mleté korenie
Postup: Baklažán pokrájame na plátky, posolíme a necháme odležať. Potom plátky opláchneme, osušíme a opečieme na oleji. Vyberieme. Vo výpeku si podusíme posekané rajčiny, pridáme 3 lyžice kečupu a ochutíme soľou, korením a premiešame. Do vymasteného pekáčika si rozložíme vrstvu podusených rajčín, opečené plátky baklažánu a to zopakujeme až minieme suroviny. Smotanu, vajce a postrúhaný syr vymiešame a zalejeme suroviny v pekáčiku. Nakoniec posypeme pomrvenou nivou. 20 minút zapekáme v rúre. Hotové posypeme sekanou petržlenovou vňaťou a pažítkou. Podávame so zemiakmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.