Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: 1 cibuľu pokrájame a speníme na oleji. Pridáme okrájané šampiňóny a podusíme. Rožky pokrájame na kolieska pridáme k hubám a krátko popražíme. Vajce rozšľaháme s trochou mlieka a nalejeme na osmažené rožky. Ochutíme vegetou, korením, majoránom, vňaťou a premiešame. Stehná ponarezujeme a do zárezov a pod kožu natlačíme plnku. Uložíme na pekáčik, pokladieme kúsky masla a obložíme na kolieska pokrájanou cibuľou. Zapečieme do zlatova v rúre. Počas pečenia polievame výpekom a na koniec polejeme vínom. Podávame so zemiakovou kašou a šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.