Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Goralské drievka
Suroviny: 500 g chudej bravčoviny, lyžica korenia na gril, lyžica oleja, soľ
Ďalej potrebujeme: Maslo, 2 cibule, 150 g oravskej slaninky, 2 rajčiny, 2 papriky, citrón a trocha hladkej múky
Postup: Mäso pokrájame na kocky posolíme, okoreníme gril. korením a polejeme olejom. Necháme odležať. Nakrájame si ostatné suroviny a napichujeme na špajle,striedavo: mäso, cibuľu, kúsky papriky a plátky slaninky. Poprášime múkou a opečieme na oleji do červena. Na výpek pridáme kúsok masla a nasekané rajčiny. Krátko podusíme. Podávame so zemiakmi a polejeme podusenými rajčinami. Ozdobíme kolieskami citrónu.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.