Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Drotárske stehno
Suroviny: 600 g bravčového stehna, 200 g domácej údenej klobásy, 1 veľká cibuľa, soľ, korenie, múka, masť
Postup: Stehno narežeme na veľký plát a pokladieme klobásu. Potom stočíme do valca a previažeme niťou. Posolíme, okoreníme a dáme na pekáč. Obložíme cibuľou, pokrájanou na pásiky. Podlejeme vodou a zakryté dusíme skoro do mäkka. Potom odokryjeme a dopečieme do červena. Polievame výpekom a podievame vodou. Upečené vyberieme a výpek zaprášime múkou. Necháme povariť. Mäso pokrájame na hrubšie plátky, nite odstránime a prelejeme zahusteným výpekom. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.