Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zapečené panenské medajlónky
Suroviny: 400 g bravčovej panenky, 4 plátky šunky, 1OO g oštiepku, 1 cibuľa, 1 zelená paprika, kečup, korenie, soľ, olej
Postup: Panenku pokrájame na 8 špalíčkov, osolíme, okreníme a na jemnučko naklepneme. Prudko orestujeme na rozpálenom oleji. Dáme na teplé miesto. Vo výpeku orestujeme cibuľu a papriku pokrájané na kolieska. Zastrekneme kečupom a podusíme. Mäso preložíme na vymastený pekáčik a polejeme udusenou šťavou. Na každý kúsok mäsa položíme plátok šunky a kôpku strúhaného oštiepku. Necháme chvíľu zapiecť, až sa začne syr topiť. Podávame so zemiakmi a zeleninou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.