Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Teľacia rolovaná pochúťka
Suroviny: 800 g teľacieho stehna, 100 g šunky, 50 g plátkového syra, soľ, korenie, vegeta, 1 kapia, 1 vajce, 200 g mletého bravčového pliecka, 2 sträčky cesnaku, olej
Postup: Mleté mäso, posekanú kapiu, vajce, rozotretý cesnak,soľ a korenie vymiešame na plnku. Teľacie narežeme na plát, naklepeme a poprášime korením a soľou. Na mäso uložíme plátky šunky, plátky syra a pripravenú plnku. Mäso zvinieme do rolády a previažeme ho hrubou niťou. Mäso vložíme do pekáča, podlejeme vodou, olejom a pridáme lyžicu vegety. Upečieme do mäkka. Počas pečenia polievame výpekom a prilievame vodu. Upečené mäso nakrájame, odstránime niť a podávame so zemiakmi a preliate výpekom. Obložíme zeleninou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.