Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Slovenské ražníky
Suroviny: 500 g bravčovej panenky, 100 g oravskej slaniny, 1 cibuľa, 100 g spišských párkov, korenie, cesnak, horčica, vegeta,soľ,olej.
Postup: Panenku rozkrojíme na štyri rovnaké diely. Do každého valčeka urobíme nožom otvor a vsunieme párok. Naplnené valčeky rozkrojíme na dieliky a napichujeme na ihlu striedavo zo štvrťkami cibule a plátkami slaninky. Jemne osolíme, okoreníme a opečieme na oleji do červena. Opečené odložíme do tepla.Do výpeku primiešame lyžicu horčice, lyžičku roztlačeného cesnaku, korenie, lyžičku vegety a zalejeme vodou. Necháme prevariť a prelievame na tanieroch na ražníky. Podávame s opečenými zemiakmi a zeleninou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.