Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Laznícke zemiaky
Suroviny: 1,5 kg zemiakov, 300 g údenej klobásy, 100 g slaninky, 1 cibuľa, 2 strúčky cesnaku, 150 g bryndze, mlieko, 3 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, masť
Postup: V šupke uvarené zemiaky ošúpeme a pokrájame na kolieska. Slaninku pokrájame na kocky a opražíme. Pridáme posekanú cibuľu, orestujeme a pridáme klobásu, pokrájanú na kolieska a ešte spolu popražíme. Na vymastený pekáč pokladieme vrstvu zemiakov, vrstvu opečenej klobásy, posypeme pomrvenou bryndzou a postup opakujeme. Nakoniec polejemen v mlieku rozšľahanými vajcami s roztačeným cesnakom a dáme piecť do horúcej rúry. Podávame s kyslou uhorkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.