Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zapekané teľacie mäso s lečom
Suroviny: 800 g teľacieho stehna, 8 zemiakov, 4 cibule, korenie, soľ, olej, pohár steriľovaného leča, bazalka
Postup: Očistené zemiaky pokrájame na kolieska, cibuľu na pásiky. Z mäsa narežeme 8 plátkov, osolíme a posypeme korením a bazalkou. Na vymastený pekáč pokladieme polovinu zemiakov, polovinu cibule, plátky mäsa, zase cibuľu a nakoniec zvyšok zemiakov. Podlejeme trochou vody a jemne osolíme. Pečieme v rúre asi 40 minút. Keď je mäso mäkké, polejeme lečom a ešte 15 minút zapekáme. Podávame so zeleninovou oblohou. Toto jedlo môžeme pripraviť aj z iného mäsa.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.