Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Na panvici rozpustíme 2 lyžice masla a orestujeme cibuľu, pokrájanú nadrobno. Pridáme polovinu húb, opražíme až pustia vodu a zalejeme rozšľahanými vajcami. Posolíme, okoreníme a zahustíme strúhankou. Zmesou naplníme kura a otvor uzavrieme ihlou. Kurča na pekáči potrieme maslom a dore okoreníme. Zeleninu a zemiaky si nakrájame na kocky a ostatné huby na plátky. Zeleninu pokladieme na pekáč, okolo kurčaťa. Podlejeme vodou a ochutíme vegetou.Počas pečenia kurča polievame šťavou. Pečieme do mäkka asi 1 a 1/2 hod. Upečené kurča vyberieme a výpek rozmixujeme. Do šťavy pridáme kúsok masla a posekanú vňaťku. Dochutíme citrónom. Rozkrájame
kurča, prelejeme šťavou a podávame so zemiakmi a šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.