Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Kapustu nastrúhame najemno, osolíme a necháme odstáť. Asi po 30 minutách vytlačíme z kapusty vodu. Pariku nakrájame na prúžky, nasekáme vňať a zmiešame s kapustou. Šalát ochutíme dresinkom. Dresink: 5 lyžíc octu, 2 lyžice horčice, 6 lyžíc oleja, lyžička rasce, soľ, korenie. Vymiešame a polejeme na misu z kapustou a kapiou. Mäso osolíme, okoreníme a potrieme podrveným cesnakom. Pečieme na horúcom oleji asi 4-5 minút do červena.Potm
pokladieme na taniere kopčeky kapusty, rezne a pokvapeme výpekom. Vhodná príloha sú zemiakové hranolky, alebo opekané zemiaky.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.