Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Slovenský ražeň na zelenom korení
Suroviny: 800 g bravčovej panenky, 100g oravskej slaniny, korenie soľ, 150 g spišských párkov, menšie cibule, zelené korenie, maslo horčica, cesnak, vegeta
Postup: Panenku odkrojíme na dĺžku párku. Tenším nožíkom urobíme do mäsa otvor a vsunieme párok. Naplnené panenky obtočíme plátkom slaniny a pokrájame na 3 cm špalíčky. Potom kúsky mäsa položíme na plocho a napichujeme na ihlice, striedavo s plátkami cibule.Na hotové ražne natrieme zmes pripravenú zmiešaním oleja, horčice, korenín, roztlačeného cesnaku a soli. Necháme odstáť, aby sa zmes vsiakla do mäsa. Opečieme z oboch strán na rošte alebo na grile. Do výpeku prilejeme vodu s lyžičkou vegety a zelené korenie. Dáme prevariť a zahustíme troškou múky. Podávame so zemiakmi a šťavou prelejeme ražníky. Obložíme čerstvým zeleninovým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.