Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Gazdovské kurča vo fazuli
Suroviny: Kurča, múka, rajčinový pretlak, kyslá smotana, korenie, masť, cibuľa, 250 g veľkej fazule, mletá paprika, vegeta, soľ
Postup: Kurča rozporcujeme na kúsky, osolíme a opražíme na masti. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a ešte popražíme. Posypeme celé mletou paprikou, vegetou, podlejeme a prikryté udusíme do mäkka. Namočenú fazuľu uvaríme v malom množstve osolenej vody do mäkka a zapražíme zápražkou. Prevaríme a pridáme pretlak, korenie, trocha smotany a prilejeme obsah s uduseným kurčaťom. Ešte spolu necháme prejsť varom a podávame s chlebom.
Obdobne pripravíme furmanské kurča. Do hotového jedla pridáme
viac smotany a hrebienky upraženej slaninky. Podávame s varenými
zemiakmi a kopčekom kyslej kapusty.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.