Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Panenka v oravskej halenke
Suroviny: 600 g bravčovej panenky, 150 g oravskej slaninky, soľ, mleté korenie čierne aj biele, 1 dcl vermútu alebo dezertné víno, 1 šľahačková smotana, olej
Postup: Panenku rozkrojíme po dľžke na 4 kusy a pokrájame na pásy dlhé ako prst. Osolíme, okoreníme a obalíme do tenučkých plátkov oravskej slaninky. Poopekáme na oleji do červena. Opečené uložíme do tepla. Výpek zalejeme vermutom a smotanou. Za stáleho miešania prevaríme do zhustnutia. Dochutíme bielym korením a soľou. Kúsky panenky podávame so zemiakmi a preliate omáčkou z vermutu.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.