Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Medvedie tlapy
Suroviny: 400 g bravčovej pečene, 150 g údenej slaniny, korenie, 200 g bravčovej panenky, soľ, rasca, griľovacie korenie, zelená petržlenová vňať, olej, 600 g zemiakov
Postup: zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme. Pečienku pokrájame na hrubšie plátky a slaninku na hrebienky. Slaninku opražíme do chrumkava a odložíme. Plátky pečienky potrieme olejom, do ktorého sme zamiešali lyžicu griľovacieho korenia. Opečieme na výpeku zo slaninky. Odložíme ku slaninke a na výpeku orestujeme na rezance pokrájanú panenku. Zemiaky ošúpeme pokrájame na kolieska a posypeme rascou a osolíme. Opečieme na troche oleja do zlatova.Na tanier položíme plátok pečienky, navrch kopček panenkových
rezancov a na okraj pečienky hrebienok slaninky /ako pazúry/. Pokvapkáme výpekom a podávame s opečenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.