Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kostolícke kurča
Suroviny: Veľké kurča, 100 g údenej slaninky, 4 strúčky cesnaku, 2 čerstvé kapie, 2 vetvičky tymianu, alebo 1/2 lyžičky sušeného,olej, soľ, mleté korenie, kocka hydinového bujónu
Postup: Očistené kurča naporujeme. Na oleji si opečieme pokrájanú slaninku a celé strúčky cesnaku. Opečené vyberieme a odložíme. Do výpeku prilejeme olej, vložíme naporcované kura a osmažíme. Potom osolíme, okoreníme, pridáme tymian a na kúsky pokrájanú papriku. Prikryté dusíme asi 30 minút. Podlievame bujónom, rozpusteným vo vode. Keď je mäso mäkké vložíme naspäť osmaženú slaninu a cesnak. Podávame s dusenou ryžou a zeleninovým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.