Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kurací ražeň s pikantériou
Suroviny: 400 g kuracích pŕs, 100 g tvrdého syra, kečup, cibuľa, čerstvá paprika, /žltá, červená/ kapary, olej, korenie, paprika, soľ, horčica. Podľa chuti môžeme použiť aj cuketu alebo patizón
Suroviny na omáčku pikantéria: 2 papriky, 2 rajčiny, cibuľa, ocot, cesnak, tabasco.
Postup: Suroviny na omáčku spolu rozmixujeme.
Postup ražne: Mäso na tenšie naklepeme a posolíme. Syr postrúhame na jemno, zmiešame s lyžicou kečupu a kapár, ochutíme horčicou, soľou a korením. Zmes rozotrieme na naklepané rezne a stočíme do valčeka. Rozkrájame na 2 cm kolieska. Kolieska položíme na ležato a striedavo s plátkami zeleniny napichujeme na ihlu. Ponatierame mletou paprikou, rozmiešanou v troške oleja. Hotové dáme na gril. Môžeme podávať s chlebom alebo s hranolkami. Prelejeme omáčkou, alebo omáčku podávame zvlášť a jedlo v nej omáčame.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.