Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Rozotretý cesnak, nasekanú vňať, pomrvené bobkové listy, tymian, nasekanú feferónku, olej, korenie a soľ, spolu vymiešame. Marinádou obalíme kotlety a dáme do chladničky na pár hodín stáť. Mäso pokladieme na vymastený pekáčik, potrieme marinádou a v rúre pečieme asi 30 minút. Zvyšnú marinádu precedíme a pridáme k mäsu. Prehrejeme a podávame s varenými zemiakmi a feferónmi. Môžeme si nahradiť feferóny steriľovanými baraními rohmi a čalamádou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.