Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Založené rezne
Suroviny: 800 g bravčového stehna, 250 g tvrdého syra, 250 g šunky, 200 g šampiňónov, cibuľa, korenie, soľ, olej, lyžica hladkej múky
Postup: Mäso narežeme na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme a opečieme na oleji. Vo výpeku orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu, plátky šampiňónov a ochutíme soľou a korením. Rezne dáme na vymastený pekáč. Na rezne pokladieme kopčeky orestovaných húb, prikryjeme plátkom šunky a navrch plátkom syra. Všetko nakoniec zalejeme smotanou, zahustenou s lyžicou hladkej múky. Dáme spiecť do horúcej rúry. Podávame s hranolkami a tatarskou omáčkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.