Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Tajomstvo v kapse
Suroviny: 1OOO g vykostené bravčové karé, 2 vajcia, 100 g šunky, malá konzerva hrášku aj šampiňónov, kapia, korenie, petržlenová vňať, soľ, strúhanka, olej, vegeta
Postup: Z vajec, hrášku, sekaných šampiňónov, posekanej kapie, na jemno nasekanej vňate a korenia si na troške oleja osmahneme zmes a ochutíme soľou. Zahustíme trochou strúhanky. Karé v celku nožom po dĺžke narežeme na kapsu. Naplníme schladnutou zmesou a otvor zatvoríme špáradlami alebo zašijeme. Pečieme na vymastenom pekáči a podlievame vodou. Občas prelievame výpekom, ochuteným vegetou a korením. Môžeme podávať so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom alebo za studena s chlebom a kyslou uhorkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.