Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Prekladané hydinové rezne
Suroviny: 600 g hydinového mäsa bez kostí, 5 rožkov, 2 vajíčka, soľ, 1 dl mlieka, mleté korenie, malá plechovka hrášku, cesnak, petržlenová vňať, vegeta, olej
Postup: Mäso pokrájame na rezne, posolíme, pokoreníme a necháme odležať. Rožky pokrájame na kocky a zalejeme mliekom. Pridáme na jemno roztlačený cesnak, lyžicu nasekanej vňate, hrášok, vajíčka, ochutíme korením a soľou a dobre pomiešame. DO vymasteného pekáča rozložíme polovicu rožkovej zmesi a poukladáme polovicu rezňov. Poprášime vegetou a postup zopakujeme. Nakoniec povrch pokvapkáme olejom a dáme upiecť do rúry. Podávame so zemiakovou kašou a celé ozdobíme koliečkami ochuteného póru. Vhodný je hlávkový šalát.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.