Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Mäso naklepneme, okraje narežeme, osolíme, okoreníme a na malom množstve oleja prudko opečieme. Podlejeme a pomaly dusíme prikryté asi 20 minút. Podľa potreby občas podlejeme. Potom mäso vyberieme a odložíme do tepla. Do výpeku primiešame vermút a ešte necháme prevrieť. Do smotany zatrepeme 1/2 lyžice solamylu, počas miešania vlejeme do výpeku a prehrejeme. Omáčku dochutíme vegetou a polievame na karé. Podávame s opečenými zemiakmi. Poobkladáme na kúsky pokrájanou čerstvou zeleninou. Podľa želania sa k jedlu hodia aj biele halušky a kyslá uhorka.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.