Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a rozotretý cesnak. Postup: Pridáme na plátky pokrájané šampiňóny a rozmrazený špenát a podusíme. Troška dochutíme soľou a korením a pridáme na malé kocky pokrájaný rožok. Po chvíľke rozklepneme vajíčka, premiešame a odstavíme. Bôčik vykostíme a nožom narežeme po dĺžke na kapsu. Z vnútornej strany posolíme a naplníme špenátovou zmesou. Otvor zopneme špáradlami alebo zašijeme. Lyžicu mletej papriky a lyžicu masti spolu vymiešame a potrieme povrch bôčika. Dôkladne posolíme a podlejeme vodou. Prikryté dusíme v rúre asi 1/2 hodiny na 200 stupňov, potom odokryjeme a ešte 20 minút pečieme. Nakoniec dopečieme bez polievania do chrumkava. Pokrájame na hrubšie plátky, ozdobíme čerstvou zeleninou a podávame s pečenými zemiakovými mesiačikmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.