Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Pečená krkovička "Liptovská Mara"
Suroviny: 1 kg bravčovej krkovičky, korenie, soľ, lyžica tymianu, lyžica citrónovej šťavy, 125 g masla, cukor, masť
Postup: Krkovičku opláchneme, osolíme a okoreníme. Mäso vložíme do vymasteného pekáča, podlejeme a pečieme v rúre asi 1a1/2 hod. Maslo zamiešame s tymianom a ochutíme soľou, korením, citronovou šťavou a podľa chuti aj troškou cukru. Upečené mäso nakrájame na plátky a podávame so zemiakovou kašou, potreté kúskom ochuteného masla a hlávkovým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.