Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Hovädzie pečené s červenou kapustou
Suroviny: 1 kg hovädzej roštenky, soľ, korenie, 2 bobkové listy, nové korenie, maslo, cibuľa, 2 hrušky, 1 kg červenej kapusty, 3-4 lyžice cukru, 4 lyžice vinného octu, 1 dcl bieleho vína, škorica, pohárik šľahačkovej smotany, 1/4 litra vývaru z kocky, múka
Postup: Mäso potrieme soľou, korením a rozdrveným novým korením. Rozpálime 2 lyžice masla a mäso na ňom opečieme. Podlejeme vodou a pečieme asi 1 1/2 hodiny. Občas obrátime a podlievame. Červenú kapustu nakrájame na prúžky. Cibuľu najemno nasekáme a opražíme na masle. Pridáme nakrájanú kapustu, pohár vody, 3 lyžice cukru a ocot. Jemne posolíme, okoreníme a pridáme bobkový list. Dusíme na malom ohni asi 1 hodinu. Hrušky pokrájame na osminky, prilejeme víno, dáme cukor, plátok škorice a 15 minút dusíme. Upečené mäso preložíme do tepla a výpek zalejeme vývarom. Do smotany zatrepeme lyžicu hladkej múky a prilejeme do vývaru. Necháme chvíľu povariť a dochutíme soľou, čiernym a novým korením. Dochutíme aj kapustu.
Mäso nakrájame na plátky, priložíme kopček kapusty a navrch dáme kúsok hrušky zo šťavou. Podávame s opečenými mesiačikmi zemiakov.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.